Vraag het de experts: Vragen over PowerShell met NetApp
NetApp Tech ONTAP NetApp-logo
NetApp Tech ONTAP
     
Vraag het de experts: Vragen over PowerShell met NetApp

De technische vragen over PowerShell worden regelmatig gesteld en beantwoord op de NetApp® Community-website. In de Vraag het de experts van deze maand bieden we pointers naar informatie over het gebruik van PowerShell in het NetApp-portfolio: All Flash FAS (AFF) en FAS-systemen met ONTAP®, systemen uit de E-serie met SANtricity® OS en SolidFire®-systemen met Element OS.

  • De ONTAP PowerShell-module bevat meer dan 2000 cmdlets, die het storagebeheer van de met ONTAP werkende systemen via de NetApp Manageability SDK (soms ook ZAPI genoemd) mogelijk maken.
  • De SANtricity PowerShell-module bevat meer dan 200 cmdlets, die het storagebeheer van storagesystemen uit de NetApp E-serie en all-flash disksystemen uit de NetApp EF-serie mogelijk maken.
  • SolidFire PowerShell-tools bieden een aantal scripts, functies en voorbeelden voor handelingen zoals snapshotschema's, logboekregistratie op afstand, bulkvolumetaken en meer.

Waar kan ik PowerShell-toolkits van NetApp vinden?

Dankzij de NetApp PowerShell Toolkit 4.2 is de meerderheid van NetApp PowerShell-modules in één pakket samengebracht; het ondersteunt ONTAP op FAS, AFF, algemeen verkrijgbare hardware – of de cloud – en SANtricity (op storagesystemen uit de E-serie en all-flash disksystemen uit de EF-serie).

De nieuwe toolkit biedt complete API-ondersteuning voor ONTAP 9.0 en is tevens geschikt voor eerdere ONTAP-versies. Dit maakt eveneens end-to-end automatisering en storagemanagement mogelijk voor ONTAP Select op algemeen verkrijgbare hardware en ONTAP Cloud-instanties op een public-cloudservice. Versie 4.2 ondersteunt Microsoft Windows Server 2016, alsmede eerder ondersteunde versies van Windows (Windows Server 2008 R2 en 2012 R2, en Windows 7, 8 en hoger).

De NetApp Unified Toolkit is te downloaden via de website van NetApp Support (registratie vereist).

De SolidFire PowerShell-tools zijn apart te downloaden via de SolidFire GitHub-website.

Aan de slag

Bekijk deze blogposts en video's voor hulp:

Aan PowerShell gerelateerde sessies tijdens NetApp Insight 2016

Als u van plan bent om naar de Insight Conference in Las Vegas (van 26 tot en met 29 september) of Berlijn (van 14 tot en met 17 november) te gaan, ga dan naar deze sessies:

November 2016

 
Contact   |   Oplossingen kopen   |   Feedback   |   Vacatures  |   Abonnementen   |   Privacybeleid   |   © 2016 NetApp