NetApp.com

Onze website werkt het best in Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla FireFox, en Apple Safari.

Press Release Hero Banner

Press Releases

Microsoft en NetApp ontketenen de kracht van data met de eerste Azure Enterprise NFS-service in de branche

Strategische relatie introduceert Microsoft Azure Enterprise Network File System (NFS)-service, mogelijk gemaakt door NetApp; aanvullende integratie met NetApp Data Fabric

NetApp (NASDAQ: NTAP), toonaangevend op het gebied van de hybrid cloud, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf de dataservicestechnologie bij uitstek levert achter unieke cloudgerichte mogelijkheden voor de hybrid cloud. De nieuwe Enterprise NFS-service (Network File System) in de cloud is uniek in de branche. De service wordt vanuit Azure zelf geleverd en is mogelijk gemaakt door NetApp®. NetApp heeft tevens nauwere integratie met Azure bekendgemaakt in Cloud Control voor Microsoft Office 365 en NetApp AltaVault™.

Bedrijven wereldwijd kiezen voor de cloud om sneller te reageren op behoeften van klanten en om concurrenten voor te blijven. Volgens IDC beslaat de bestandsgebaseerde markt nu 28 EB. De cloud groeit sneller dan on-premises, met 24,9% tegen 20211. Data-driven bedrijven die de cloud vooropstellen of een hybrid-cloudstrategie willen voeren hebben behoefte aan een krachtige methode om kernapplicaties in de cloud te laten werken met dezelfde Enterprise NFS-service waar ze al op vertrouwen. Deze visionaire bedrijven weten dat ze alleen volledig data-driven kunnen worden als ze hun data benutten via de kracht van de hybrid cloud.

“Organisaties kiezen in hoog tempo voor de cloud, maar er zijn nog steeds enterprise dataservices nodig om ook workloads zoals database-analyses, e-mail, DevOps en disaster recovery onder te brengen in de cloud”, aldus Amita Potnis, Research Manager bij IDC. “Door deze aankondiging kunnen NetApp en Microsoft dezelfde Enterprise NFS uitbreiden waar bedrijven al op vertrouwen, zonder de complexiteit en beheerlast die normaal gesproken zijn gemoeid met bestandsgebaseerde protocollen.”

“Wij zijn blij dat we samen met NetApp Enterprise NFS-services kunnen aanbieden vanuit Azure. Klanten kunnen hun applicaties voortaan in Azure onderbrengen terwijl ze blijven profiteren van de schaalbaarheid, performance en betrouwbaarheid die de toonaangevende dataservices van NetApp leveren”, verklaart Tad Brockway, General Manager van Microsoft Azure Storage bij Microsoft Corp. “Deze samenwerking is een belangrijke stap voorwaarts om dataservices op basis van de hybrid cloud te kunnen aanbieden aan onze gezamenlijke klanten.”

De service kan snel en eenvoudig rechtstreeks worden benaderd via de Azure-console. IT-leiders hebben een transparante invloed op hoogwaardige clouddataservices op basis van NetApp.

“NetApp en Microsoft weten dat bedrijven een holistische aanpak voor datamanagement moeten volgen die veilig, efficiënt en toekomstbestendig is en ook keuzevrijheid biedt”, licht Anthony Lye toe, Senior Vice President van de Cloud Business-divisie bij NetApp. “De unieke oplossing maakt gebruikt van NFS om de manier te transformeren waarop bedrijven kiezen voor de cloud. Deze nieuwe werkwijze levert inzichten en beheermogelijkheden op voor Azure-, on-premises- en gehoste NFS-workloads.”

Cloudarchitecten en storagebeheerders kunnen NFS-services voortaan provisionen, automatiseren en schalen met behulp van RESTful-API's. Er worden aanvullende services voor dataprotectie aangeboden, om te beginnen met geautomatiseerde snapshots die op verzoek kunnen worden aangemaakt. De service ondersteunt zowel V3- als V4-workloads voor klanten in de cloud en de hybrid cloud. De service integreert ook met een reeks Azure-services, waaronder analyses, SQL Server en SAP Hana voor Azure.

Aanvullende integraties met Cloud Control, AltaVault en Microsoft Azure
NetApp breidt cloudprotectie en -retentie uit voor Microsoft Office 365 op Azure-storage en biedt support aan vanuit Dublin in EMEA en vanuit Sydney in APAC. Daarnaast zijn de cloudgebaseerde backup- en recoveryoplossingen verruimd met nieuwe Azure-storagemogelijkheden en -bundels.

Extra aankondigingen van vandaag:

  • NetApp Cloud Control voor Microsoft Office 365 ondersteunt nu Azure-storage. Klanten in EMEA en APAC die hun kerndata van Microsoft Exchange, Microsoft OneDrive en Microsoft SharePoint liever in hun eigen regio willen opslaan, kunnen dat nu doen met Cloud Control voor Office 365.
  • NetApp AltaVault wordt geleverd met ondersteuning voor Azure Archive Storage, waardoor bedrijven voor hun dataprotectie kunnen kiezen uit hot, cool of cold storage in de Azure-cloud.
  • CDW easy-to-order bundel is een door het lab gevalideerde oplossing bestaande uit AltaVault, Veritas Backup Exec en Microsoft Azure voor nieuwe en zeer efficiënte backupstorage in de cloud.

Beschikbaarheid
Bedrijven kunnen zich aanmelden voor de preview van de Azure Enterprise NFS-service, mogelijk gemaakt door NetApp, via www.netapp.com/azurepreview.

Cloud Control en NetApp AltaVault zijn al verkrijgbaar. Meer informatie is te vinden op de respectieve websites.

Over NetApp
NetApp is toonaangevend op het gebied van de hybrid cloud. We bieden een volledig scala aan dataservices voor de hybrid cloud; deze vereenvoudigen het beheer van applicaties en data, zowel in de cloud als in lokale omgevingen, om uw digitale transformatie te versnellen. Samen met onze partners stellen we wereldwijd opererende organisaties in staat om het volledige potentieel van hun data te benutten, zodat contactmomenten voor klanten kunnen worden uitgebreid, meer innovatie mogelijk is en hun operationele activiteiten worden geoptimaliseerd. Kijk voor meer informatie op www.netapp.com/nl. #DataDriven

Contactpersonen voor de pers:
Michael Ros/Eline Alberts/Mari Carmen Rivera Campos
LVTPR
+ 31 (0) 30 65 65 070
netapp@lvtpr.com

1Bron: IDC, Worldwide File & Object-based Storage Forecast 2017-2021, US42280717, september 2017

NETAPP, het NETAPP-logo en de op www.netapp.com/TM vermelde merken zijn handelsmerken van NetApp, Inc. Andere bedrijfs- en productnamen kunnen handelsmerken zijn van de respectieve eigenaren.