NetApp.com

Onze website werkt het best in Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla FireFox, en Apple Safari.

Press Release Hero Banner

Press Releases

Nieuwe oplossingen en services van NetApp voor kracht van hybrid cloud biedt klanten succes in een wereld die wordt gestuurd door data  • Onthulling van NetApp HCI, de eerste hyper-geconvergeerde oplossing op grote schaal die gegarandeerde performance, onafhankelijke schaalaanpassing en Data Fabric-integratie biedt
  • Aankondiging van model voor betalen naar verbruik met flexibiliteit zoals in de cloud om aanschaf van technologie te vereenvoudigen
  • Uitbreiding van koppositie op het gebied van volledige flashproducten met het beste toekomstbestendige garantieprogramma in de branche en nieuwe niveaus van performance, efficiëntie en cloudconnectiviteit
  • Ontwikkeling van Data Fabric-strategie met meer softwareopties om volledig potentieel van data in cloudomgevingen en lokale omgevingen te benutten

NetApp (NASDAQ: NTAP) introduceerde gisteren nieuwe hybrid cloudproducten die klanten ongeëvenaarde mogelijkheden bieden om data in te zetten om een voorsprong op de concurrentie te behalen. De producten vormen de meest verstrekkende innovatie in het 25-jarig bestaan van het bedrijf.

De aangekondigde producten breiden het portfolio met Data Fabric-oplossingen en -diensten van het bedrijf uit met de eerste hyper-geconvergeerde oplossing (HCI, Hyper-Converged Infrastructure) op grote schaal in de branche, nieuwe modellen voor betalen naar verbruik, verbeterde mogelijkheden met all-flash storage en hybrid cloudproducten die het verplaatsen van data naar en vanuit de public cloud vereenvoudigen.

Topmanagers over de hele wereld hebben digitale transformatie hoog op hun agenda's staan en zoeken nieuwe manieren om hun meest waardevolle bedrijfsmiddel – hun data – te benutten. Knelpunten op het gebied van tijd, vaardigheden en budget, brengen traditionele uitdagingen met zich mee. Tegelijkertijd worstelen organisaties met razendsnel toenemende hoeveelheden data die veel meer verspreid zijn en ook nog eens dynamisch en divers zijn.

De innovaties op basis van een hybrid cloud van NetApp stellen klanten in staat om de belemmeringen van een transformatie op te lossen. Vanaf nu kunnen ze data binnen het breedst mogelijke scala aan cloudomgevingen en lokale omgevingen eenduidig benaderen. Wanneer data het middelpunt van een transformatie vormt, kunnen organisaties meer contactmomenten met klanten creëren, grotere innovaties realiseren en bedrijfsprocessen optimaliseren.

“Organisaties die begrijpen hoe ze de volledige waarde van hun data moeten verkrijgen, zullen zien dat hun digitale transformaties in de kortst mogelijke tijd een groter concurrentievoordeel opleveren”, stelt Simon Robinson, vicepresident Research bij 451 Research. “Om te slagen, moeten klanten hun gedachten over datamanagement veranderen, zichzelf bevrijden van zuilen met data en methoden zoeken die data verenigen, ongeacht waar deze zich bevindt. Het uitgebreide portfolio van NetApp met de nieuwe HCI, de hybrid cloud en het model voor betalen naar verbruik biedt de middelen om de impact van data te maximaliseren, waar deze ook is opgeslagen, en om de gehele organisatie vooruit te helpen.”

George Kurian, Chief Executive Officer bij NetApp: “De organisaties die de toekomst bepalen, beseffen dat het van cruciaal belang is om het volledige potentieel van hun data te ontketenen, zodat ze een effectieve digitale transformatie kunnen ondergaan en een duurzame voorsprong op de concurrentie kunnen opbouwen.” “NetApp heeft een uniek vermogen om klanten te helpen om hun data samen te brengen, zodat ze successen boeken in het digitale tijdperk. De huidige aankondigingen van HCI op grote schaal en van nieuwe hybrid cloudsoftware en diensten breiden onze Data Fabric-architectuur en leidinggevende positie uit. We bieden nu dataservices voor de hybrid cloud om het beheer van applicaties en data zowel in de cloud als in een on-premises omgeving te vereenvoudigen.”

“Datalink helpt klanten te zorgen dat de applicatieworkloads op het juiste platform zijn afgestemd om het bedrijf optimaal vooruit te helpen. We werken al lang met NetApp samen vanwege onze gedeelde visie op datamanagement voor de basis van on-premises en hybrid platforms en cloudplatforms via de Data Fabric van NetApp”, aldus Jason Anderson, Chief Architect bij Datalink, onderdeel van Insight. “De SolidFire-basis van NetApp HCI heeft zichzelf bewezen bij onze laboratoriumtests en in talloze implementaties. Die basis beschikt over de stabiliteit, schaalgrootte, performance en gegarandeerde servicekwaliteit die nodig is voor een HCI-platform dat echt geschikt is voor organisaties. We zijn enthousiast over de stap van NetApp op de HCI-markt en zien ernaar uit om NetApp HCI in te zetten als aanjager voor het veranderen en optimaliseren van IT om beoogde bedrijfsresultaten te behalen.”

BELANGRIJKSTE PUNTEN VAN DE AANKONDIGING

  • Baanbrekende datacenteroplossingen vereenvoudigen, versnellen en vergroten de implementatie van applicaties:

NetApp HCI is de eerste hyper-geconvergeerde oplossing op grote schaal. Klanten kunnen zich met NetApp HCI losmaken van de beperkingen van de HCI van de eerste generatie. Deze oplossing biedt alle voordelen van HCI en stelt klanten in staat om meerdere applicaties met gegarandeerde performance uit te voeren, waarbij ze profiteren van ongeëvenaarde flexibiliteit, schaalgrootte, automatisering en integratie met Data Fabric. Via SolidFire®-innovatie biedt NetApp HCI grote organisaties, middelgrote bedrijven en serviceproviders het vertrouwen om gemakkelijk alle workloads te consolideren, om op te schalen op een manier die niet ten koste gaat van middelen en om de performance te bieden die de nieuwste applicaties vereisen. Met NetApp HCI kunnen organisaties het volledige vermogen van hun infrastructuur benutten en hebben ze de mogelijkheid om het management te vereenvoudigen en om computing- en storageresources onafhankelijk op te schalen. NetApp HCI integreert met oplossingen van partners, zoals van Commvault, Intel, MongoDB Enterprise, Veeam en VMware.

ONTAP® Select Software-Defined Storage (SDS) is geoptimaliseerd voor nieuwe gebruiksscenario's. Er zijn nieuwe functies aan NetApp ONTAP Select toegevoegd; deze SDS-software biedt de waarde van het beproefde datamanagementplatform van NetApp op algemeen verkrijgbare servers. Een nieuwe oplossing voor externe vestigingen/filialen biedt antwoordt op de ruimte- en kostenbeperkingen van externe kantoren en zorgt voor robuuste implementaties dankzij een hoog beschikbare configuratie op basis van twee nodes en bredere ondersteuning voor VMware vSphere-licenties. Daarnaast kunnen klanten zakelijke NAS-diensten in meer diverse storageomgevingen inzetten, inclusief VMware vSAN, met externe storagedisksystemen, en bij de implementatie van de nieuwe NetApp HCI. ONTAP Select is ook beschikbaar als service op IBM Bluemix-infrastructuur wanneer een cloudaanbod gewenst is. Klanten kunnen ONTAP Select 90 dagen proberen.

  • Hybrid-cloudoplossingen bieden keuzevrijheid bij het implementeren van IT-bronnen:

NetApp OnDemand-verbruiksmodel brengt flexibiliteit van de cloud naar on-premises omgevingen. Dit nieuwe model voor het aanbieden van technologie vereenvoudigt de inkoop en het beheer van storagecapaciteit voor data. Het model combineert de on-premises NetApp-infrastructuur met de flexibiliteit van een model voor betalen naar verbruik en met de economische voordelen van de public cloud. Klanten betalen per maand voor de verbruikte capaciteit. De infrastructuur is eigendom van NetApp en wordt beheerd door de klant. Daardoor beschikken organisaties over meer controle en toezicht op hun eigen omgeving voor datamanagement. In combinatie met beheerde diensten van NetApp kunnen NetApp en partners van NetApp een volledige Data Management as a Service-ervaring bieden.

OnCommand® Insight (OCI) biedt nieuwe functies om de migratie naar de hybrid cloud te vereenvoudigen.OCI is baanbrekende software die bewaking en analyse van hybride IT-infrastructuren binnen de gehele Data Fabric biedt. De software biedt organisaties die de cloud omarmen één methode om hun hybride infrastructuur met oplossingen van meerdere leveranciers te beheren en te verbeteren. OCI maakt het mogelijk om sneller problemen op te lossen en voorziet daarnaast in optimalisatie van resourcegebruik, kostenbewustzijn en prognose van de performance. Klanten kunnen hun migratie naar de cloud voorbereiden dankzij inzicht in de resources die applicaties op locatie verbruiken. Vervolgens kunnen ze de performance en capaciteitsdata van de applicaties bewaken zodra ze naar de cloud zijn verhuisd.

  • Oplossingen voor modernisering van datacenters verbeteren de performance en efficiëntie:

Nieuwe NetApp ONTAP-software verbetert de all-flash performance alsook efficiëntie en verplaatsing van clouddata om bedrijfsprocessen te moderniseren. De toonaangevende datamanagementsoftware biedt nu nieuwe niveaus van performance, efficiëntie en cloudconnectiviteit voor All Flash FAS-disksystemen (AFF) van NetApp – de snelste disksystemen ter wereld met volledig flashstorage en maximale cloudconnectiviteit. De beschikbaarheid van de FabricPool-functie, die tijdens Insight 2016 werd gedemonstreerd, biedt automatische en transparante tiering van inactieve data naar de cloud, waardoor de flashstorage op locatie verder wordt geoptimaliseerd en de algehele storagekosten met tot wel 40% worden verminderd. Uitgebreide interne deduplicatie in meerdere storagepools op basis van de toonaangevende technologieën van NetApp voor datavermindering verbetert de storage-efficiëntie met wel 30%. Nieuwe performancehulpmiddelen, inclusief 'Quality of Service'-technologie voor minimale en slimme dataplaatsing, bieden consistente performance voor bedrijfskritische applicaties.

NextCredit-programma is beste toekomstbestendige garantieprogramma in de branche. Met NextCredit introduceert NetApp het meest flexibele, toekomstbestendige programma in de branche. Klanten die in aanmerking komende modellen uit de AFF A-serie inclusief bijbehorende supportcontracten kopen, ontvangen bij uitvoering van de verlengingsvoorwaarden een flexibel, vast tegoed in dollars voor de aankoop van NetApp-producten in de toekomst. Met dit tegoed kunnen klanten hun Data Fabric upgraden of uitbreiden met nieuwe technologieën en mogelijkheden, inclusief cloud- en SaaS-oplossingen, wanneer deze beschikbaar worden. Het programma kan op meerdere manieren worden gebruikt, van upgrades voor de AFF-controller tot nieuwe nodes in een Data Fabric-cluster of licenties voor ONTAP Cloud waarmee klanten gemakkelijk verbinding kunnen maken met public-cloudresources.

Inzichten over de grootschalige NetApp HCI-oplossing
NetApp HCI is de eerste hyper-geconvergeerde infrastructuur op grote schaal die rekenkracht, storage en netwerkmogelijkheden biedt in flexibele, schaalbare en gemakkelijk te beheren bouwstenen met vier nodes. De infrastructuur is ontworpen op basis van SolidFire-flashstorage en biedt gegarandeerde performance, automatisering en geïntegreerde efficiëntie, replicatie, dataprotectie en hoge beschikbaarheid.

Klanten kunnen NetApp HCI vol vertrouwen inzetten, of dat nu aan de rand of in het hart van het datacenter is. Ze kunnen erop vertrouwen dat ze in minder dan 30 minuten aan de slag kunnen en dat meer dan 90% van hun gewoonlijke performanceproblemen is uitgebannen. De plugin voor VMware vCenter biedt volledige controle over de gehele infrastructuur door middel van een intuïtieve gebruikersinterface.

NetApp HCI zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2017 algemeen verkrijgbaar zijn. De organisatie heeft een aantal technologiepartners die de oplossing integreren vroegtijdig toegang tot de innovaties van NetApp HCI geboden. Hun meningen zijn als volgt:
“We zijn blij dat we de visie van NetApp delen bij het ondersteunen van onze klanten met overstappen. Via de huidige introductie van NetApp HCI kunnen we hun bedrijven en klanten hybride IT-diensten bieden. De integratie met NetApp HCI biedt klanten een duidelijk traject om de implementatie te versnellen en de potentiële waarde die in hun meest strategische bedrijfsmiddel – hun data – is opgeslagen te realiseren. We zien ernaar uit om NetApp HCI te ondersteunen wanneer deze infrastructuur op de markt komt. Ook bieden we support via ons Commvault-dataplatform, zodat klanten ervan verzekerd kunnen zijn dat hun data altijd en overal beschermd, beschikbaar en bruikbaar is – of dat nu in de cloud is of on-premises.”
- Ralph Nimergood, Vice President Alliances and Channels bij Commvault

“Intel en NetApp kennen een gedeelde inzet voor zakelijke computeroplossingen en een passie voor het helpen van klanten bij het in kaart brengen en gemakkelijk implementeren van de Intel Xeon-processoren en netwerktechnologieën die het beste hun successen garanderen in een toekomst die om data draait. Onze bijdragen op het gebied van platformtechnologie aan de nieuwe grootschalige HCI van NetApp biedt organisaties een betere manier om de kwaliteit van de dienstverlening te garanderen. We verwachten dat NetApp HCI mogelijkheden zal bieden die klanten nooit hadden kunnen bedenken en dat de infrastructuur een traject naar schaalbare hybrid cloudimplementaties biedt terwijl de klanten hun datacenter transformeren.
- Jennifer Huffstetler, senior-directeur Datacenter & Storage Products bij Intel Corporation

“MongoDB is de populairste moderne database, die door innovatieve bedrijven wordt gebruikt om bedrijfskritische applicaties te maken en hun grootse initiatieven te realiseren. NetApp HCI biedt de voordelen van een hyper-geconvergeerde infrastructuur en stelt klanten in staat traditionele apps en apps van de volgende generatie te consolideren. Wij zijn blij dat MongoDB Enterprise deel uitmaakt van deze nieuwe innovatie op het gebied van datamanagement.”
- Alan Chhabra, Vice President van Worldwide Partners, MongoDB

“Gebruikers willen probleemloos online werken, of ze nu thuis, op het werk of op school zijn. Met minder nemen ze geen genoegen. Organisaties moeten opnieuw nadenken over hun IT-strategieën en dienstverleningsmodellen. Beschikbaarheid is van het grootste belang. Deze mogelijkheid om onze relatie met NetApp verder te verbeteren dankzij de introductie van NetApp HCI is erg welkom. Onze mogelijkheden op het gebied van beschikbaarheid richten zich, in combinatie met deze nieuwe categorie met grootschalige HCI's, op de groeiende behoefte om risico's te verminderen, tijd te besparen en kapitaalkosten en operationele kosten drastisch te verminderen, terwijl de huidige en toekomstige zakelijke doelen van de klanten altijd ondersteund blijven.”
- Andy Vandeveld, Vice President van Global Alliances bij Veeam

“VMware en NetApp werken al 15 jaar samen aan nieuwe mogelijkheden om het datacenter te moderniseren en om het voor grote organisaties gemakkelijker te maken om de ware kracht van hun infrastructuur te benutten. De nieuwe HCI-oplossing van NetApp borduurt voort op deze sterke samenwerking, die wederzijdse klanten goede diensten heeft bewezen – van het bepleiten van virtualisatie tot het doorlopen van het traject voor de hybrid cloud en het door software gedefinieerde datacenter. Bij de oplossing van NetApp zal VMware vSphere zijn inbegrepen, zodat wederzijdse klanten kunnen profiteren van onze bewezen samenwerking.”
- Mark Lohmeyer, Vice President Products van Cloud Platform Business Unit bij VMware

Aanvullende bronnen

Noot voor de redactie, niet ter publicatie
Voor meer informatie neemt u contact op met:
Hill+Knowlton Strategies
Iris Kromwijk
Iris.Kromwijk@hkstrategies.com
020 40 44 707

Over NetApp
NetApp is de data-autoriteit op het gebied van de hybrid cloud. We bieden een volledig scala aan dataservices voor de hybrid cloud; deze vereenvoudigen het beheer van applicaties en data zowel in de cloud als in lokale omgevingen en versnellen digitale transformaties. Samen met onze partners stellen we wereldwijd opererende organisaties in staat om het volledige potentieel van hun data te benutten, zodat contactmomenten voor klanten kunnen worden uitgebreid, meer innovatie mogelijk is en hun operationele activiteiten worden geoptimaliseerd. Kijk voor meer informatie op www.netapp.com/nl. #DataDriven

Media Resources

MEDIA CONTACTS

PR Hotline:
408.822.3287
xdl-uspr@netapp.com

RELATED LINKS