NetApp.com

Onze website werkt het best in Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla FireFox, en Apple Safari.

Press Release Hero Banner

Press Releases

NetApp versnelt performance en verlaagt de kosten voor data-analyseapplicaties voor kleine tot middelgrote bedrijven, externe vestigingen

Verbeterde SANtricity-software en nieuw E2800 all-flash disksysteem op instapniveau bieden betaalbare performance, vereenvoudigen processen die nodig zijn om voordeel te halen uit derde-platformdata

“De beheersystemen voor onze zorgverzekeringen zijn applicaties die veel resources vergen, maar die onmisbaar zijn bij het invoeren of ophalen van vitale data met betrekking tot de gezondheidszorg”, aldus Mike Smith, Infrastructure Programs Manager bij MAXIMUS Canada. “De all-flash disksystemen van de NetApp E-serie leveren prima werk. Ze zijn ongelooflijk snel. Voor ons boden ze een eenvoudige en rendabele manier om over te gaan op flashstorage.”

NetApp (NASDAQ: NTAP) heeft vandaag een nieuwe versie van de NetApp SANtricity®-storagesoftware geïntroduceerd. NetApp heeft ook de nieuwe E2800 geïntroduceerd, een all-flash disksysteem op instapniveau voor kleine tot middelgrote bedrijven en externe vestigingen die een eenvoudige en rendabele oplossing vereisen om data-analyseapplicaties te ondersteunen. Daarnaast heeft NetApp, in samenwerking met Zaloni, het datalake-bedrijf, een innovatieve hybride benadering van datalifecyclemanagement voor het datalake aangekondigd.

Kleine tot middelgrote bedrijven en externe vestigingen hebben te maken met weinig IT-personeel en beperkte budgetten om essentiële applicaties te ondersteunen, inclusief data-analysetechnologieën zoals Splunk®-oplossingen, of technologieën zoals Hadoop en NoSQL. Hiermee krijgen de organisaties de zichtbaarheid en performance die ze nodig hebben om snel voordeel te halen uit hun data.

De nieuwe oplossingen van NetApp leveren betere performance, bruikbaarheid, efficiëntie en flexibiliteit. De voordelen zijn als volgt:

  • IT-infrastructuur stroomlijnen en operationele kosten met meer dan 35% verlagen.
  • Performance tot drie keer verbeteren bij het gebruiken en analyseren van data.
  • De beste performance behalen tegen de laagste aanschafkosten voor een all-flash disksysteem.
  • Video's tot zes keer sneller verwerken.
  • Implementatie van en toegang tot data vereenvoudigen met een moderne onbox, grafische browserinterface met SANtricity System Manager.

“De steeds toenemende behoefte van bedrijven om derde-platformapplicaties te gebruiken heeft geleid tot uitdagingen met het snel krijgen van inzicht", aldus Ashish Nadkarni, Program Director, Enterprise Servers and Storage bij IDC. “NetApp voorziet gebruikers van de vereiste performance om data om te zetten in onderscheidende factoren ten opzichte van de concurrentie terwijl de kosten laag worden gehouden.”

Datalifecyclemanagement voor het datalake
Datalakes zijn ontwikkeld als een krachtige architecturale benadering om de toenemende variëteit en het groeiende datavolume te beheren. Dit is vooral het geval als bedrijven overstappen naar mobiele cloudapplicaties en Internet of Things als medium voor big data. De mogelijkheid om de lifecycle van data te beheren in het lake, op basis van leeftijd en relevantie, maakt het verschil tussen een efficiënte en nuttige repository van waardevolle data-assets en een dure. Met deze nieuwe benadering van NetApp en Zaloni stellen de NetApp E-serie en NetApp StorageGRID® Webscale organisaties in staat logische datalakes te definiëren, on- en off-premises of een combinatie van beide. Het Bedrock Data Lake Management Platform van Zaloni biedt end-to-end management en beheer van data in het datalake.

“Hoewel datalakes aanzienlijke bedrijfsvoordelen mogelijk maken, zorgt homogene datastorage in het datalake voor een vermindering van performance en efficiëntie. De geautomatiseerde oplossing voor datalifecyclemanagement van Zaloni en NetApp helpt klanten bij het schalen van hun datalake door middel van tiering en het gebruiken van beleid om de storagetier automatisch te beheren op basis van de waarde van de content voor het bedrijf”, aldus Scott Gidley, Vice President of Product bij Zaloni. “Nu kunnen klanten data archiveren of verwijderen die niet langer nodig is voor analyses of compliance en objectstores gebruiken om de archiveringskosten te verlagen zonder in te boeten aan performance.”

“Vandaag de dag zijn digitale bedrijven altijd op zoek naar manieren om de waarde van hun data te maximaliseren en versnellen”, zegt Robert Berger, Managing Director of Big Data and Analytics bij Global Technology Resources, Inc. “De NetApp E-serie en SANtricity-software helpen onze klanten snel en eenvoudig rendement te behalen door superieure performance te bieden voor sommige van de meest extreme data-analyseworkloads.”

“Zonder toegang tot performance op enterpriseniveau kunnen kleine tot middelgrote bedrijven en externe vestigingen bezwijken onder de hoeveelheid data van derde-platformapplicaties”, zegt Eric Stoltman, Vice Oresident en General Manager of the Hyperscale Storage Group bij NetApp. “Het NetApp E2800 all-flash disksysteem en de SANtricity-software geven deze klanten de eenvoud en performance die ze nodig hebben om zich te richten op het nemen van de beste datageoriënteerde oplossingen voor hun bedrijf.”

Aanvullende bronnen

  • Meer informatie over Big Data van NetApp en analyseoplossingen vindt u hier.
  • Lees hier over NetApp Professional Services.
  • Volg NetApp op Twitter.

Over NetApp
Wereldwijd rekenen toonaangevende organisaties op NetApp voor software, systemen en services waarmee ze hun data kunnen beheren en opslaan. Klanten waarderen onze samenwerking, expertise en passie om ze nu en in de toekomst vooruit te helpen. Kijk voor meer informatie op www.netapp.com.