NetApp.com

Onze website werkt het best in Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla FireFox, en Apple Safari.

Press Release Hero Banner

Press Releases

UZ Leuven versnelt samenwerking van 17 ziekenhuizen met NetApp Flash

Zeventien zelfstandige ziekenhuizen (het samenwerkingsverband nexuz health) met 25.000 gebruikers vertrouwen op de cloudservices van UZ Leuven voor een uitgebreid interactief systeem voor patiëntregistratie, onderzoeksaanvragen, toegang tot de patiëntgeschiedenis en testresultaten en behandelingsvoorschriften in realtime via één patiëntendossier

“Dankzij NetApp All Flash FAS kunnen we niet alleen radiologiebeelden, patiëntendossiers, testresultaten en e-mails snel verwerken, maar ook onze jaarlijkse datagroei van 50 procent beheren”, zegt Reinoud Reynders, IT-manager van Infrastructure and Operations bij Universitair Ziekenhuis Leuven. “Bovendien heeft onze samenwerking met NetApp onze cloudservices versterkt, waardoor we naast het verplaatsen, beheren en beschermen van 6 petabytes aan cruciale patiëntgegevens ook nieuwe functies in 17 ziekenhuizen kunnen uitrollen tijdens kantooruren, zonder downtime.”

UZ Leuven is de grootste gezondheidszorgorganisatie in België en een van de meest gerenommeerde medische onderzoeksinstellingen in Europa. De toegang tot nauwkeurige en tijdige patiëntgegevens is essentieel voor de juiste diagnose, behandeling en zorg. Het aantal bedden is gegroeid van 2000 naar 9000 en UZ Leuven verwacht dat in de nabije toekomst het aantal van 12.000 bedden zal worden overschreden. Door deze uitbreiding moeten nieuwe patiëntgegevens beschikbaar worden gemaakt in ziekenhuizen voor realtime samenwerking, terwijl de infrastructuur de exponentiële groei achter de schermen afhandelt zonder risico op downtime.

UZ Leuven benaderde NetApp (NASDAQ: NTAP) voor het eerst in 2000 voor hulp bij het schalen van de storage voor radiologieafbeeldingen. Sinds die tijd werkt UZ Leuven samen met NetApp voor alle storagebehoeften, waaronder virtuele desktops, en recent ook een SAP ASE klinische database door implementatie van NetApp All Flash FAS-disksystemen. NetApp-disksystemen werken met het ONTAP-managementsoftware, waardoor het ziekenhuis patiëntgegevens kan verplaatsen, beheren en beschermen op flash, op disks en in de cloud, zonder concessies te doen op de kwaliteit van de zorg. Ziekenhuizen die vertrouwen op de cloudservices van UZ Leuven kunnen nu profiteren van meer flexibiliteit, versnelde applicatieperformance en minder overhead.

Met zijn nieuwe oplossing kunnen UZ Leuven en nexus health:

  • Patiëntenzorg dichter bij huis leveren, terwijl artsen en specialisten toegang hebben tot resultaten in realtime
  • Zorg bieden van hogere kwaliteit met één patiëntendossier en updaten in realtime
  • Betere Big Data-analyses uitvoeren van patiëntdata en artsen waarschuwen voor afwijkende data
  • Meer dan 50 procent jaarlijkse datagroei beheren
  • De beheertijd aanzienlijk beperken
  • De recoverytijd versnellen

Over NetApp
Wereldwijd rekenen toonaangevende organisaties op NetApp voor software, systemen en services waarmee ze hun data kunnen beheren en opslaan. Klanten waarderen onze samenwerking, expertise en passie om ze nu en in de toekomst vooruit te helpen. Kijk voor meer informatie op www.netapp.com.

Contactpersoon voor de pers:
Delphine Bourseau
Hill+Knowlton Strategies
+ 32 (0)2 737 95 13
Delphine.Bourseau@hkstrategies.com