NetApp.com

Onze website werkt het best in Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla FireFox, en Apple Safari.

Press Release Hero Banner

Press Releases

NetApp, FilmPartners en Avnet introduceren het Collaborative Editing Platform, powered by MXFserver en NetApp

Het eerste universele platform voor professionele videomontage

Speciaal voor professionele videomontage introduceren NetApp, Filmpartners en Avnet een Collaborative Editing Platform, powered by MXFserver en NetApp: een totaaloplossing voor video editing, die voor het eerst verschillende montagesystemen tegelijkertijd op één universeel platform laat functioneren.

MXFserver: gelijktijdig functioneren van verschillende montagesystemen
Voorheen werkten de verschillende video editing platforms met vaste storagesystemen, wat de opslagmogelijkheden voor videomateriaal niet alleen beperkt maar ook onnodig duur maakte. Met de introductie van dit Collaborative Editing Platform maken NetApp en FilmPartners videomontage efficiënter en sneller doordat de MXFserver software verschillende montagesystemen op hetzelfde moment kan laten draaien. Daarnaast biedt het universele montageplatform editors de vrijheid om op elk gewenst moment in opslagruimte te opschalen.

Geert van Teylingen, Manager Systems Engineering NetApp: “Het Collaborative Editing Platform, powered by MXFserver en NetApp biedt flexibiliteit binnen een markt die enorm aan verandering onderhevig is en waarbij starre systemen niet langer uitkomst bieden. Het geheel geïntegreerde platform is een totaaloplossing voor professionele videomontage bestaande uit MXFserver software van FilmPartners, gebalanceerde server hardware en de snelle, betrouwbare en schaalbare storage van NetApp - samengebracht door Avnet Technology Solutions.”

Niet-bedrijfseigen systeem
MXFserver zorgt ervoor dat de verschillende montageplatforms zoals Avid™ Media Composer, Adobe Premiere Pro™, and Apple® Final Cut Pro™ tegelijk kunnen functioneren. De MXFserver maakt alle bestanden virtueel zodat deze ook via andere editing platformen kunnen worden bewerkt. Een van de belangrijkste voordelen van de MXFserver software is dat het een niet-bedrijfseigen systeem is en hierdoor dus niet werkt met verborgen media registers en databases.

Pieter Hornix, CTO van FilmPartners: “De introductie van HD en nu ook 4K TV heeft de wereld van tv-productie de afgelopen jaren wezenlijk veranderd. Tegelijk wisselt de keuze voor softwarepakketten die voor videomontage worden gebruikt, zoals Avid Media Composer, Apple FCP en Adobe Premiere op hoog tempo. De MXFserver software van Filmpartners in combinatie met het schaalbare Collaborative Editing Platform met NetApp E-series storage bieden de gebruikers de mogelijkheid om deze drie systemen tegelijkertijd en door elkaar heen te gebruiken. Daarbij wordt storage door alle drie de systemen als ‘native’ gezien waardoor er geen transcodering nodig is op het moment dat media door één van de drie verschillende systemen wordt gebruikt. Dit maakt de wereld van video editing een stuk flexibeler en innovatiever: een ontwikkeling die hoog nodig is binnen onze sector.”

NetApp en FilmPartners
Met de introductie van dit Collaborative Editing Platform op basis van de E-series storageoplossingen betreedt NetApp de markt van hoge bandbreedte video editing applicaties. Voor FilmPartners was de keuze om met NetApp de samenwerking aan te gaan snel gemaakt. “De combinatie van kwaliteit en performance tegen een goed prijsniveau was doorslaggevend om dit editing platform voor MXFserver software samen met NetApp te ontwikkelen. Het platform is een combinatie van software en hardware die een optimale performance en stabiliteit realiseert. Het NetApp E-series storage platform is hiervoor van absoluut belang”, aldus Pieter Hornix

Het Collaborative Editing Platform is niet alleen geschikt voor omroepen en post-productiehuizen, maar is ook zeer goed in te zetten voor bijvoorbeeld in-house video editing-afdelingen. Zo werken op dit moment zowel de Belgische omroep VRT als de Manchester University al enige tijd naar grote tevredenheid met een oplossing op basis van MXFserver en NetApp storage.

Het Collaborative Editing Platform is verkrijgbaar in twee varianten: als kleinschalige entry oplossing en als een schaalbare enterprise oplossing

 
 Entry Level System
  • 2U E 2712 capacity 4TB disks
  • 2U E 2724 performance 900 GB disks
 Enterprise System
  • 4U E2760 capacity 4TB disks
  • 4U E2760 performance 900 GB disks
  • Based on GPFS

Noot voor de redactie, niet ter publicatie
Meer weten? Kom op 7 april langs bij de NetApp-stand op de NAB beurs in Las Vegas.
Klik hier voor de video ‘What Broadcasters Should Know About NetApp’

Voor meer informatie neemt u contact op met:
Hill+Knowlton Strategies
Laudine Witteveen
Laudine.Witteveen@hkstrategies.com
020 40 44 707

Media Resources

MEDIA CONTACTS

PR Hotline:
408.822.3287
xdl-uspr@netapp.com

RELATED LINKS