Kans

Tiscali heeft een nieuwe strategie geformuleerd om cloudserviceprovider te worden en nieuwe marktkansen aan te boren.

Resultaten

 

lager IT-budget

Producten en oplossingen

Tiscali

Het enige onafhankelijke telecombedrijf van Italië gebruikt een datafabric die mogelijk is gemaakt door NetApp om klanten te helpen hun data te integreren en beheren in meerdere cloudresources.

Tiscali heeft in zijn 17-jarig bestaan een radicale bedrijfstransformatie meegemaakt. De basis van het bedrijf werd gevormd door de levering van telefoniediensten, maar zijn geschiedenis en vermogen om van strategie te wisselen onderscheidden Tiscali van zijn concurrenten. Tiscali groeide snel door internettoegangsservices en breidde zijn activiteiten uit naar 14 Europese landen. Maar de turbulente markt dwong het bedrijf al snel om zijn agressieve marktstrategie opnieuw te overwegen.

In 2005 voerde Tiscali een snelle draai uit, waarbij het Italiaanse klantenbestand opnieuw werd geprioriteerd en de focus opnieuw op innovatie werd gericht. Tiscali zag een kans om zijn expertise op het gebied van telecom en beheerde IT-services toe te passen, om zo door te breken op de (B2B) markt met enterprise cloudservices.

Tiscali heeft samengewerkt met NetApp voor een upgrade van zijn infrastructuur. Het bedrijf was het eerste in Italië dat gebruik ging maken van het besturingssysteem NetApp® clustered Data ONTAP® en legde de basis voor een datafabric die klanten keuzemogelijkheden en controle biedt in de cloud. Tiscali kan nu meerdere cloudservices hosten op één schaalbaar storageplatform en biedt daarbij SLA’s zonder downtime. Klantendata wordt beschermd met Secure Multi-Tenancy-mogelijkheden. En dit alles wordt bereikt met 50% minder datacenterruimte en een gehalveerd IT-budget.

Tiscali’s evolutie van leverancier van nutsvoorzieningen voor consumenten naar leverancier van enterprise cloudservices bereikte in 2015 een belangrijke mijlpaal toen Tiscali een zevenjarig contract met de Italiaanse overheid afsloot.

Over deze klant

tiscali

Tiscali S.p.A. is één van de toonaangevende telecombedrijven in Italië. Tiscali biedt consumenten en bedrijven een uitgebreide reeks services, waaronder internettoegang via inbellen en ADSL, spraak, VoIP, media, services met meerwaarde en andere technologisch geavanceerde producten.

Meer klantverhalen

SOFTBANK Group

Heeft cloudservices geïmplementeerd om een land te helpen opkrabbelen

Meer informatie

Orange Business Services

Vond zichzelf opnieuw uit voor het cloudtijdperk

Meer informatie

Dataoplossingen voor het bedrijf van nu

Contact opnemen met verkoop