Kans

In een sport waarin 0,001 seconde het verschil kan maken tussen winnen en verliezen, bereikt het Sauber F1-team een steeds grotere voorsprong op een aantal van de grootste namen in de autosport.

Resultaten

160.000 kilometer

Afstand die per jaar wordt afgelegd door een mobiel datacenter

Producten en oplossingen

Sauber F1-team

Formule 1-team innoveert bij 320 km/u.

Formule 1-racewagens zijn slechts gebouwd voor één ding: snelheid. Formule 1 is een extreme sport waarvoor gebruik wordt gemaakt van de allerbeste technologie om de snelste en meest geavanceerde racewagens in de autosport te ontwikkelen.

De strijd is keihard. Alleen de top 10 van elke race scoort punten voor het wereldkampioenschap. Een plaats stijgen of dalen in het wereldkampioenschap kan een verschil van miljoenen dollars aan prijzengeld als resultaat hebben. Soms zijn tijdens de kwalificatieronden meer dan 12 van de 24 auto's minder dan een seconde van elkaar verwijderd. Een milliseconde (0,001 seconden) kan het verschil maken tussen winnen en verliezen.

Tijdens elke race verzamelt en analyseert het Sauber F1-team grote hoeveelheden data om te zoeken naar mogelijkheden om te innoveren en het ontwerp van de auto en de racestrategieën te verbeteren. Het team vertrouwt op haar storagebasis van NetApp® en andere geavanceerde technologieën om de auto te verbeteren: op het circuit, tussen races en buiten het seizoen.

Op het racecircuit gebruikt het Sauber F1-team een FlexPod®-systeem met toonaangevende technologie van NetApp en Cisco om data uit de 100 sensoren in de auto te analyseren. Terwijl de auto voorbijraast met snelheden tot 350 km/u, analyseren de technici langs het circuit de data in realtime. Ze geven de coureur instructies waarmee hij de maximale prestaties uit zijn auto haalt. Afhankelijk van het circuit en de omstandigheden kan dit betekenen dat de coureur later remt of sneller optrekt vanuit een bocht.

Over deze klant

sauber-logo-300x100.png

Het Sauber F1-team neemt deel aan de Formule 1, een van maart tot november lopend jaarlijks kampioenschap dat is opgebouwd uit 20 evenementen van drie dagen met trainings-, kwalificatie- en wedstrijdronden op racebanen in 19 landen overal ter wereld. Sauber Motorsport AG, gevestigd in Hinwil, Zwitserland, heeft ongeveer 300 ontwerpers, technici en ondersteunende medewerkers in dienst. Daarnaast verdienen nog ongeveer 100 fulltime medewerkers van leveranciers en serviceproviders in de regio hun brood aan het bedrijf dat Peter Sauber in 1970 oprichtte. In 2012 reed het Sauber F1-team voor de 20e keer mee in het wereldkampioenschap Formule 1 van de FIA (Fédération Internationale de L’Automobile).

Dataoplossingen voor het bedrijf van nu

Contact opnemen met verkoop