Kans

NVIDIA heeft het tempo van zijn innovatie verdubbeld en maakt het onmogelijke mogelijk.

Resultaten

4,5 miljoen

JOBS PER DAG

Producten en oplossingen

NVIDIA

Innovatie die het onmogelijke mogelijk maakt.

NVIDIA is altijd in voor een uitdaging. Nadat NVIDIA in 1999 de eerste GPU (Graphics Processing Unit) ter wereld ontwikkelde, werd NVIDIA de marktleider op het gebied van pc-graphics en -games, en marktleiders moeten continu blijven innoveren.

De CEO, mede-oprichter en visionair van NVIDIA, Jen-Hsun Huang, heeft zijn 5000 technici uitgedaagd om verder te denken dan de grenzen van de pc, en de hoogwaardige parallelle computingmogelijkheden van de GPU's te gebruiken voor nieuwe bedrijfsactiviteiten, zoals supercomputers, infotainment en navigatie in de automobielindustrie, de gezondheidszorg en mobiele apparaten.

NVIDIA kon alleen op deze kans inspringen als er iets werd gedaan aan de storageproblemen. CIO Bob Worrall had duidelijke plannen voor de IT-afdeling en nam het heft in eigen handen. Binnen een maand had Worrall een aantal providers technisch beoordeeld en besloot hij om te standaardiseren met behulp van NetApp. NetApp beschikte volgens Worrall over de betrouwbaarheid en snelheid om het bedrijf vooruit te helpen. "Als het fout was gegaan, was ik mijn baan kwijt geweest", aldus Worrall. Maar het ging goed. Vanaf dag één waren er bij NVIDIA al grote verbeteringen op het gebied van stabiliteit en performance, en na verloop van tijd is dit nog veel verder verbeterd. Technici kunnen nu twee keer zo veel taken per dag afhandelen en kunnen sneller reageren op nieuwe bedrijfsvereisten.

"De verbeterde storage-I/O van de NetApp-systemen heeft het mogelijk gemaakt om elke dag geen 2, maar 4,5 miljoen taken te voltooien in onze serverfarm", vertelt Pethuraj Perumal, IT-storagemanager bij NVIDIA. Dankzij de oplossing hebben we ook bijna geen downtime meer in de computing-omgeving, waardoor NVIDIA-technici onbeperkte toegang hebben tot data om de marktintroductietijd voor producten te versnellen.

Over deze klant

NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ: NVDA) is al sinds 1993 een wetenschappelijke pionier op het gebied van visual computing. De technologieën van het bedrijf veranderen een wereld vol schermen in een wereld van interactief ontdekken voor iedereen, van gamers tot wetenschappers en van individuele klanten tot bedrijven.

Dataoplossingen voor het bedrijf van nu

Contact opnemen met verkoop