Opportunity

1 miljard van de 100 miljard sterren in ons sterrenstelsel in kaart brengen

Resultaten

2 PB

wetenschappelijke data

Producten en oplossingen

Europese Ruimtevaartorganisatie

Doet ruimte-ontdekkingen met enorm schaalbare NetApp-storageoplossing

Of ze nu de Melkweg in kaart brengen, op een komeet landen of zoeken naar leven op Mars, de wetenschappers van de Europese Ruimtevaartorganisatie (European Space Agency, ESA) zijn afhankelijk van betrouwbare toegang tot enorme hoeveelheden data om het heelal te ontdekken en hun ontdekkingen te delen met de wereld.

Momenteel maakt ESA de nauwkeurigste 3D-kaart van de Melkweg. Uiteindelijk worden met de Gaia-missie van ESA 1 miljard van de 100 miljard sterren in ons sterrenstelsel in kaart gebracht. Tijdens dit proces wordt er 10.000 keer meer data geproduceerd dan bij eerdere missies en worden er dagelijks gemiddeld 70 miljard observaties verwerkt. Volgens de verwachting gaat de volledige Gaia-catalogus meer dan 2 PB data omvatten.

Om Gaia en al zijn wetenschappelijke missies te ondersteunen, vereist ESA absolute betrouwbaarheid van de datastorage. Het vraagt schaalbaarheid om de enorme datavereisten van vorige, huidige en komende missies te ondersteunen. Om aan deze behoeften te voldoen, heeft ESA gekozen voor de storage- en datamanagementoplossingen van NetApp®.

Over deze klant

De Europese Ruimtevaartorganisatie vormt de poort van Europa naar de ruimte. Het is haar missie de ontwikkeling van de Europese ruimtevaartcapaciteit vorm te geven en te verzekeren dat investeringen in de ruimte voordelen blijven opleveren voor de inwoners van Europa en de wereld.