Kans

DWD levert essentiële weerdata sneller aan reddingswerkers om de veiligheid te vergroten en levens te redden.

Resultaten

van 15 seconden naar 1 seconde

VERKORTING VAN DE APPLICATIEREACTIETIJD

Producten en oplossingen

 

Deutscher Wetterdienst (DWD)

De Duitse nationale weerdienst berekent weersvoorspellingen 15× sneller om essentiële weersinformatie sneller te leveren aan reddingswerkers.

De Deutscher Wetterdienst (DWD), de Duitse nationale meteorologische dienst, is de landelijke autoriteit op het gebied van weer.

Er vertrekt geen vliegtuig zonder dat eerst de weersvoorspellingen van DWD worden gecontroleerd. Reddingswerkers — op de weg, het water en in de lucht — zijn afhankelijk van realtime weerdata van DWD om te waarborgen dat reddingsacties snel en veilig worden uitgevoerd. Luchtvaart-, scheepvaart- en spoorbedrijven gebruiken de weersvoorspellingen en waarschuwingen van DWD om hun bedrijfsactiviteiten voort te zetten, bij goed en slecht weer. De weerswaarschuwingen van DWD helpen het publiek ook veilig te blijven in extreme weersomstandigheden, zoals hittegolven, tornado's en onweersbuien. Als gevaarlijke weersomstandigheden niet snel worden herkend en geen waarschuwing wordt gegeven aan het publiek, kan dat leiden tot ernstige schade aan eigendommen of zelfs verlies van mensenlevens.

Het centrale datacenter van DWD ontvangt 24 uur per dag feeds van een verbazingwekkend aantal weerdatabronnen. Dit zijn onder meer ruim 2000 meetstations, een netwerk van 17 weerradarsystemen, talloze meteorologische satellieten en ongeveer 200 internationale databronnen. De data wordt ingevoerd in complexe voorspellingsmodellen en is toegankelijk via NinJo, de weervisualisatieapplicatie van DWD. Met NinJo kunnen voorspellers aangepaste voorspellingen en waarschuwingen opstellen die data van satellieten, radar en andere voorspellingen combineren.

Met de vorderingen op het gebied van radar- en satelliettechnologieën is de hoeveelheid data die door DWD wordt ingezameld, exponentieel gestegen. Het wordt daardoor steeds moeilijker om de korte reactietijden te leveren die klanten nodig hebben. Het probleem was bijzonder dringend voor de Search and Rescue-piloten die afhankelijk zijn van de weersvoorspellingen van NinJo om hun operaties veilig te kunnen uitvoeren. Het ophalen van de data die nodig was voor een SAR-operatie, waaronder data over wind, wolken en temperatuur, kon tot 15 seconden duren. Bij meerdere query's kon het nog langer duren.

Door implementatie van NetApp All Flash FAS heeft DWD de applicatiereactietijd kunnen verkorten van 15 seconden naar 1 seconde. Hierdoor kan het voorspellingsteam in realtime cruciale weerdata leveren aan piloten en anderen, zodat zij hun bestemming snel en veilig kunnen bereiken en levens kunnen redden in noodsituaties.

Over deze klant

DWD

De Deutscher Wetterdienst (DWD), de nationale meteorologische dienst van Duitsland, is verantwoordelijk voor de bescherming van het leven en de eigendommen van Duitse burgers door middel van weers- en klimaatinformatie. DWD levert weersvoorspellingen en waarschuwingen om de luchtvaart en scheepvaart te beschermen en openbare veiligheid te waarborgen. De organisatie behartigt ook de meteorologische belangen van Duitsland, zowel nationaal als internationaal, en neemt deel aan organisaties zoals de World Meteorological Organization.

Dataoplossingen voor het bedrijf van nu

Contact opnemen met verkoop