Kans

CERN helpt natuurkundigen de geheimen van het universum te ontsluiten.

Resultaten

> 4,1 biljoen

RIJEN MET DATA OPGESLAGEN

Producten en oplossingen

CERN

Natuurkundigen helpen om de grootste wetenschappelijke mysteries van onze tijd te ontrafelen.

Duizenden wetenschappers wereldwijd zijn door een vrijwel onbeperkte hoeveelheid data uit de Large Hadron Collider of grote hadronenbotser (LHC) van CERN aan het kammen, op zoek naar bewijs van nieuwe elementaire deeltjes die de geheimen van het universum kunnen ontsluiten.

Experimenten bij CERN creëren 600 miljoen botsingen per seconde, wat maar liefst 1 miljoen GB aan data genereert per seconde. Zelfs nadat deze data is gefilterd, genereert CERN 20 PB aan data per jaar met deze experimenten en alles moet permanent worden opgeslagen en voor analyse worden verstuurd naar natuurkundigen over de hele wereld.

Oracle-databases, met storage van NetApp, ondersteunen alles, inclusief de administratie, de experimenten en het draaien van de deeltjesversneller. Met de database van de versneller, die groeit met 50 TB per jaar en die nu beschikt over meer dan 4,1 biljoen rijen met data, worden de omstandigheden binnen de versneller beheerd. Het duurt drie weken om de magneten in de LHC op te warmen en ook weer drie weken om ze af te koelen, dus een onderbreking in de datastroom zou een enorme terugval voor de wetenschappers en de organisatie betekenen.

Over deze klant

CERN, de Europese organisatie voor nucleair onderzoek, is een van 's werelds grootste en meest gerespecteerde centra voor wetenschappelijk onderzoek. Hier wordt fundamentele natuurkunde bestudeerd om uit te zoeken waar het universum uit bestaat en hoe het werkt. Bij CERN worden de grootste en meest complexe wetenschappelijke instrumenten ter wereld gebruikt om de basiscomponenten van materie te bestuderen: de elementaire deeltjes. Door te bestuderen wat er gebeurt als deze deeltjes botsen, komen natuurkundigen meer te weten over de natuurwetten.

Het CERN-laboratorium is opgericht in 1954 en ligt op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland, nabij Genève in Zwitserland. Het was een van de eerste gezamenlijke projecten in Europa en er werken nu 20 lidstaten aan mee.

Dataoplossingen voor het bedrijf van nu

Contact opnemen met verkoop