NetApp maakt Nederland klaar voor het tijdperk van de onbegrensde cloud;Introductie FAS8000: uniforme scale-out storagesystemen en virtualisatie-software

Bedrijven die overstappen naar de onbegrensde cloud hebben moeite met het vrij beheren van hun data over private en public clouds. Om dit probleem aan te pakken levert NetApp nieuwe, uniforme scale-out innovaties waardoor bedrijven flexibel en efficiënt hun data kunnen beheren met behulp van één storage- en datamanagement platform.

 • De nieuwe scale-out storagesystemen uit de FAS8000-serie zijn de krachtigste storagesystemen van NetApp met de beste I/O-flexibiliteit om complexe upgrades te vereenvoudigen of overbodig te maken op het moment dat de IT-behoeften weer veranderen.
 • Met de nieuwe Flex Array-virtualisatiesoftware wordt de NetApp V-serie beschikbaar als software-optie met een licentiemogelijkheid op de FAS8000. Door Flex Array heeft de FAS8000 de mogelijkheid om datastorage platforms van meerdere leveranciers te virtualiseren en beheren. Hierdoor komt software-gedefinieerde storage binnen handbereik.
 • De nieuwste versie van clustered Data ONTAP® helpt organisaties bij het naadloos verticaal schalen van activiteiten en het consistent beheren van data over private- en public-cloudomgevingen zonder onderbrekingen.

George Kurian, Executive Vice President, Product Operations, NetApp
“CIO's ontdekken de voordelen van gedeelde storage-infrastructuren tijdens het aanpassen van hun IT-activiteiten om betere service te kunnen verlenen en om mee te gaan met de vereisten van de cloud. Onze bewezen FAS-enterprisestoragesystemen met flash acceleratie bieden scale-outinnovaties en geavanceerd datamanagement in één uniform platform. Met onze nieuwe FAS8000-serie en verbeterde software aanbiedingen kunnen onze klanten snel inspelen op veranderende bedrijfsbehoeften, naadloos overstappen naar het tijdperk van onbegrensde cloud en de overprovisionering van personeel, tijd en geld vermijden.

Samenvatting nieuwsbericht
Omdat steeds meer organisaties aan de vereisten van de cloud willen voldoen en snel de overstap maken naar gedeelde storage-infrastructuren met flash acceleratie, introduceert NetApp een nieuwe lijn storagesystemen en verbeterde software. Deze zijn ontworpen om een zo breed mogelijk scala aan gevirtualiseerde applicaties te versnellen.

 • De nieuwe NetApp® FAS8000-serie is het eerste enterprisestoragesysteem dat SAN, NAS en storagevirtualisatie in één hybride array samenbrengt. Dit is het eerste FAS-platform van NetApp dat speciaal is ontworpen voor scale-outstorageomgevingen op basis van clustered Data ONTAP.
 • De nieuwe FlexArray-virtualisatiesoftware maakt het mogelijk om bestaande storage te beheren met Data ONTAP voor een groter rendement op de investering en om de legacystorage gereed te maken voor de cloud. Door de software kan de FAS8000 arrays van derden virtualiseren en beheren en levert het een terugverdiengarantie van negen maanden.
 • De meest recente versie van clustered Data ONTAP, versie 8.2.1, breidt de NDO-technologie (Non-Disruptive Operations) uit en verbetert de databeveiliging en het datamanagement van CIFS-omgevingen.

NetApp richt zich op haar innovatiestrategie voor cloudgeïntegreerde storageoplossingen met flashacceleratie voor het grootste scala aan gedeelde en vaste infrastructuuromgevingen. Data is de belangrijkste factor voor bedrijfsinnovatie en NetApp helpt organisaties data vrij te maken om deze onbegrensd te kunnen verplaatsen over private en public clouds. De toonaangevende storagesystemen en -software van NetApp voorzien in de behoeften van de klant voor elk soort workload, implementatiemodel en data.

Technologisch nieuws in detail

 • FAS8000-enterprisestoragesystemen leveren een uniform scale-outplatform om snel en efficiënt in te kunnen springen op de veranderende bedrijfsbehoeften
  De FAS8000 ondersteunt het grootste assortiment aan SAN- en NAS-workloads met één systeem dat is geoptimaliseerd voor scale-outimplementaties. De nieuwe storagesystemen verwerken sneller (tot 2x sneller) en leveren betere flashacceleratie (tot 3x meer flash) dan voorgaande FAS-platforms[*]. Extra verbeteringen op de FAS8000 omvatten een nieuwe voor I/O geoptimaliseerde storagearchitectuur met Intel® microarchitectuurchipset, uitbreiding van het geheugen en verbeterde flashondersteuning voor het leveren van superieure performance met minimale latentie voor enterpriseworkloads.

  Organisaties kunnen in het juiste platform voor de lange termijn investeren met de FAS-systemen en met vertrouwen hun applicaties overbrengen naar een private-, public-, of hybrid-cloudimplementatie door het benutten van het zeer flexibele, gepatenteerde Data ONTAP-besturingssysteem en de best-in-class connectiviteitsopties. De FAS800 biedt een enterprisestorageoplossing die een hoog rendement op uw investering biedt en resource-intensieve applicaties versnelt met hybride flasharrays. Deze arrays leveren meer dan 2,6 miljoen IOPS aan flashgeïntegreerde doorvoer met minimale latentie.
 • FlexArray-virtualisatiesoftware maakt storagevirtualisatie en -management eenvoudig
  Met de FlexArray-virtualisatiesoftware kunnen klanten hun bestaande storage gebruiken als FAS-capaciteit voor een groter rendement op activa en om de meerwaarde van Data ONTAP aan meer IT-activiteiten te kunnen leveren. FlexArray ondersteunt SAN en NAS (zonder ingewikkelde add-ons) en biedt klanten de mogelijkheid om hun IT-architectuur samen te brengen in één datamanagementplatform dat eenvoudig te beheren is en toonaangevende dataprotectie en integratiemogelijkheden biedt voor applicaties. Dit is de basis voor softwaregedefinieerde storage, waardoor organisaties storageservices kunnen leveren en gebruiken die zijn gebaseerd op policy's en ze de mogelijkheid hebben om resources op een breed scala aan hardware te implementeren. FlexArray-software kan op de FAS800 op elk gewenst moment worden aangeschaft en geactiveerd.
 • Clustered Data ONTAP biedt een universeel dataplatform voor de hybrid cloud
  Met clustered Data ONTAP kunnen organisaties geplande downtime elimineren en hun infrastructuur onderhouden terwijl gebruikersdata en applicaties toegankelijk blijven. Organisaties kunnen storageshelves toevoegen of vervangen zonder de bedrijfsactiviteiten daarvoor te onderbreken, kunnen profiteren van verbeterde databeveiliging en hebben de mogelijkheid om Microsoft® CIFS-omgevingen te beheren. Clustered Data ONTAP vereenvoudigt en automatiseert de levering van IT-services aan gebruikers en applicaties. Hierdoor is clustered Data ONTAP de ideale basis voor private, public en hybrid clouds.
 • De beste in storageoplossingen met flashacceleratie
  In 2013 heeft NetApp het aanbod aan flash uitgebreid en de marktleiderspositie op het gebied van enterpriseflashstorage versterkt. Met het grootste en breedste assortiment aan flash in de branche biedt NetApp een complete lijn aan producten aan, inclusief innovatieve bufferingstechnologieën en all-flasharrays die de flexibiliteit en keuze aanbieden om de voordelen van flash overal in het computernetwerk en de storage-infrastructuur te optimaliseren. Tot vandaag heeft NetApp 60 PB aan flashstorage geleverd. Het storage-assortiment en uitgebreide Open Partner Ecosystem van NetApp levert het aanpassingsvermogen dat IT-klanten nodig hebben om meer uit hun resources te halen, nieuwe kansen te pakken en in te kunnen spelen op onverwachte ontwikkelingen.

De FAS8000-enterprisestoragesystemen, FlexArray-virtualisatiesoftware en clustered Data ONTAP 8.2.1 zijn op dit moment al verkrijgbaar.

Noot voor de redactie, niet ter publicatie
Voor meer informatie neemt u contact op met:
Hill+Knowlton Strategies
Laudine Witteveen
Laudine.Witteveen@hkstrategies.com
020 40 44 707